EPDK, Dağıtıcılar Arası Ticarete Neşter Vurdu. / 25/02/2020

EPDK, Dağıtıcılar Arası Ticarete Neşter Vurdu.

EPDK, vergisel kaynaklı akaryakıt kaçakçılığın kaynağının dağıtıcılar arası yapılan ticaretten olduğunu anladı ve mevzuatı biraz daha sıkılaştırarak bu ticareti minimize etmeyi hedefliyor. EPDK bu amaçla aldığı  7742 Sayılı Dağıtıcılar Arası Akaryakıt Ticareti Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı bugünkü Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
EPDK ilk değişiklik ile  başvuru sürecini 30 günden 60 güne çıkartıyor ve daha detaylı inceleme hakkı kazanıyor. 60 günlük inceleme döneminde dağıtıcının yaptığı temini hangi lisanslı tesisten aldığına dair bilgi isteyecek. Temini ispatlayamayanında başvurusunu ret edecek.

2. değişiklik ise daha konuyu netleştiriyor.  60 bin ton tespitinde sadece bayi ve serbest kullanıcılara yaptığı miktarı dikkate alacak. Bayilere verilen akaryakıtın tespitini de dağıtıcının beyanına göre değil, 1240 sayılı Petrol Piyasasında Dağıtıcı Lisansı Sahiplerinin Bayi Denetim Sistemine İlişkin Usul ve esaslar hakkındaki kurul kararı kapsamında verilecek.

Ek : Dağıtıcılar Arası Ticarete İlişkin Kılavuz

EPDK, Dağıtıcılar Arası Ticarete Neşter Vurdu.

20/03/2024

YILLIK FAALİYET RAPORU BİLDİRİMİNE İLİŞKİN DUYURU

devamı
20/03/2024

ATIK BEYANININ 31 MART'A KADAR YAPILMASI GEREKİYOR

devamı
13/02/2024

BAKANLIK, BENZİN BUHARININ GERİ KAZANIMI İÇİN SÜRE UZATIMI YAPTI

devamı